Eesti Muusika Päevad
EMP TV

16.–24.04.2022
Tallinn / Tartu

Eesti Muusikafondi ja Eesti Heliloojate Liidu korraldatud heliloomingu konkurss “Noor helilooja 2022” on suunatud kuni 22-aastastele noortele. Võistlustöid saab esitada kuni 11. märtsini. Finaalkontsert toimub 17. aprillil kell 16 Tartus Heino Elleri Muusikakooli (Lossi 15) Tubina saalis festivali Eesti Muusika Päevad 2022 raames. Konkurss toimub kahes vanuserühmas ning selle preemiafondi toetab LHV.

Konkursi “Noor Helilooja” eesmärk on anda noortele muusikutele võimalus tutvustada oma loomingut laiemale publikule ning saada tagasisidet professionaalsetelt muusikutelt ja heliloojatelt. Konkursi eelvooru esitatud töödest teeb oma valiku heliloojatest koosnev žürii koosseisus Maria Kõrvits, Märt-Matis Lill ja Ardo Ran Varres. Teise vooru pääsenud töid esitletakse elavas ettekandes lõppkontserdil ning nende põhjal valib žürii välja võitjad. Vanema vanuserühma parimatele pannakse LHV poolt välja rahalised preemiad – LHV Noor Helilooja 2022 I koht 1000 eurot, II koht 500 eurot ja III koht 300 eurot. Peavõiduga kaasneb võimalus luua uus teos festivalile Eesti Muusika Päevad. Žüriil on õigus jaotada rahalisi preemiaid ja heliloomingu tellimust ümber mitme võitja vahel. Noorema vanuserühma võitjaid tunnustatakse LHV tulevikulootuse preemiatega. Oma lemmiku valib ka koostööpartner Klassikaraadio, kes lõppkontserti vahendab ja salvestab.

“Noortele muusika loojatele on eneseleidmise tee sageli keeruline ja küsimusi täis. Võimalus kuulda oma muusikat professionaalse ansambli esituses juhtiva kodumaise nüüdismuusika festivali kavas on oluline osa õppimise protsessist. Kuna kompositsioon sünnib enamasti omaette olles, siis iga ette kantud teos aitab noorel astuda suure sammu edasi terviklikuma loomingulise tunnetuse poole,” kommenteerib konkursi eestvedaja, helilooja Age Veeroos.

Konkursi “Noor Helilooja 2021” võitsid Georg Jakob Salumäe nooremas ning Emiliya Borisova ja Margot Männik vanemas vanuserühmas.

Tingimused

Konkursi tingimused:

Konkurss viiakse läbi kahes vanuserühmas: kuni 16-aastased (k.a) ja 1722-aastased (k.a).

Osaleda võivad noored, ka konkursil varem osalenud ja auhinnatud autorid Eestist.

Konkursile saadetud teos peab olema 25 minutit pikk. Valikus on järgmised instrumendid: flööt, vioola, klaver, fagott ja kontrabass, mille hulgast noorema vanuserühma osalejad võivad kasutada 25 ja vanema vanuserühma osalejad 35 erinevat pilli.

NB! Üks autor võib esitada kuni kaks helitööd. Teoste ettekandmiseks finaalkontserdil moodustatakse Tartu muusikutest ja Heino Elleri Muusikakooli õpetajatest spetsiaalne ansambel. Elektroonikat ei ole võimalik kasutada.

Noodimaterjal (partituur/partiid) peab olema esitatud 11. märtsiks 2022 kl 23.59 läbi vastava elektroonilise vormi või postiga Eesti Heliloojate Liidu aadressil A. Lauteri 7c, Tallinn 10145 (märksõnaks “Noor helilooja 2022”). Soovi korral võib noodid ka ise EHL postkasti kohale tuua, kuid igal juhul peavad olema kõik postitused laekunud 11. märtsi õhtuks.

NB! Konkursi teoste anonüümse hindamise huvides ei tohi nootidel ega muul materjalil olla näha autori nimi. Andmete kogumiseks palume posti teel kätte toimetatud materjal varustada osavõtja märksõnaga ning lisada kinnises, sama märksõnaga ümbrikus helilooja andmed (nimi, e-post, telefoninumber, kool ja juhendaja, kui on). Elektrooniline osalemise ankeet on jagatud kaheks sektsiooniks, esimeses kogutakse osaleja andmed koos märksõnaga, teises lisatud anonüümne materjal (noot, soovi korral helifail).

I voorust finaali valitud teosed tehakse teatavaks hiljemalt 17. märtsil 2022 ning kuulutatakse välja Eesti Heliloojate Liidu ja Eesti Muusika Päevade kodulehel (www.helilooja.ee) ning Facebooki Loomelabori lehel.

II voor – konkursi finaal ja lõppkontsert toimub pühapäeval, 17. aprillil kell 16 Tartus, Heino Elleri Muusikakooli Tubina saalis, festivali Eesti Muusika Päevad 2022 Tartu programmis.

Lisainfo:
Age Veeroos (56575806)
noorhelilooja@gmail.com
www.helilooja.ee/loomelabor/noor-helilooja

NB! Jälgi juba veebruaris ka infot Loomelabori suvekooli 2022 kohta!

Liitusid uudiskirjaga

Festivali toetavad Eesti Kultuuriministeerium / Eesti Kultuurkapital / Eesti Rahvuskultuuri Fond / LHV / Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet / Tartu linn

Jälgi meid ka Facebook / Instagram

Esmaspäev, 25. aprill 2022
Teisipäev, 26. aprill 2022
×