Eesti Muusika Päevad
EMP TV

16.–24.04.2022
Tallinn / Tartu

Festivali teema “Teisiti”

2022. aasta festivalil tõstatame küsimused: miks me midagi teeme? Miks me nii teeme? Kas ja kuidas saaks/võiks teisiti? Miks me üldse tahame/ei taha teisiti teha? Ja kui elu ise järsku läheb täiesti teisiti, ootamatult ja pöördumatult – mis me siis teeme, tunneme ja mõtleme?

Oma sõnade kohaselt võttis Eino Tamberg kord kätte ja otsustas kirjutada täitsa teistmoodi kui ta seni oli teinud. Hiljem avastas, et peale selle teisititegemise tunde värskes loodud teoses liiga palju asju teisiti ikka ei olnud.

Aga see tung, see tahe – olla, teha “teisiti”. Enda piiridest välja rabeleda, välja rullida, välja hõljuda. Kust see? Kas see on hirm enda üheülpsuse ees? Hirm igavuse ees? Kaitsetuse ees elu poolt või ka vastu? Ühesõnaga isekus.

Või kui kenamalt mõelda. Isetumalt. Soov saada ilma tundma teistest nurkadest, teise vaatega. Teisi endasse unustades.

Või kui ahastavamalt mõelda. Kuhu meid on viinud see “mitte-teisiti”, see “ise”? Maa ägab inimese iseka nutikuse all. Planeet on ülesoe. Nii enam ei saa.
On tarvis teisiti.

Festivali kunstilised juhid
Helena Tulve, Timo Steiner

Liitusid uudiskirjaga

Festivali toetavad Eesti Kultuuriministeerium / Eesti Kultuurkapital / Eesti Rahvuskultuuri Fond / LHV / Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet / Tartu linn

Jälgi meid ka Facebook / Instagram

Esmaspäev, 25. aprill 2022
Teisipäev, 26. aprill 2022
×