Eesti Muusika Päevad
EMP TV

16.–24.04.2022
Tallinn / Tartu
Jonas Tarm

Jonas Tarm (s 1994) on kirjutanud muusikat erinevatele muusikakollektiividele, sh Tallinna Kammerorkester, XXVII üldlaulupidu, New York Virtuoso Singers, Chicago Beethoveni festival, New Yorgi noorte sümfooniaorkester, Tartu ülikooli naiskoor. Tema teoseid on esitatud mitmel pool maailmas, nt Württembergi kammerorkester Heilbronn Saksamaal, orkester Camerata Notturna New Yorgis ja New World Symphony Players Miamis, USAs. Viimastel aastatel on Tarm olnud aktiivne ka filmimuusika loomise ja produtseerimise valdkonnas. 2020. aastal andis Tarm välja oma esikalbumi “Kui kõik algas” (“There Was a Beginning”) Miida Chu samanimelisele filmile kirjutatud muusikaga, mille üks esitajaid oli ERSO. 2021. a tuli välja album “Pildid lapsepõlvest”. 

Tarmi heliloomingule on omistatud mitmeid olulisi rahvusvahelisi auhindu, sh mainekas Ameerika heliloojate, autorite ja kirjastajate ühingu (ASCAP) fondi Morton Gouldi nimeline heliloominguauhind, USA kõrgeima üleriigilise noorte loomekunstipreemia National YoungArts sihtasutuse 1. järk heliloomingu valdkonnas, PÖFFi programmi “Music Meets Film” peaauhind. Oma esimese suure auhinna heliloomingu eest võitis Tarm 17-aastaselt, saavutades I koha USA üleriigilisel muusikaõpetajate assotsiatsiooni (MTNA) heliloomingukonkursil.

Tarmi muusikaõpingud algasid Tallinnas, hakates 7-aastaselt õppima viiulit Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakoolis. 10-aastaselt jätkusid õpingud USAs Chicago muusikainstituudis, kus lisaks viiuliõpingutele ja osalemistele noorteorkestrites ja kammeransamblites hakkas Tarmile peagi huvi pakkuma helilooming. Oma esimese heliteose, klaveripala “Departs”, kirjutas ta 14-aastaselt. Tarm on omandanud magistrikraadi heliloomingu alal Bostonis New Englandi konservatooriumis. Ta on tänulik oma tarkadele, nõudlikele ja hoolivatele õpetajatele, kelle seas on Stratis Minakakis, Michael Gandolfi, Anthony Coleman, John Mallia, Robert Cogan, Matthew Hagle, Mischa Zupko ja Lyle Davidson.

Esmaspäev, 25. aprill 2022
Teisipäev, 26. aprill 2022
×