EMP TV
26.04–7.05.2023
Tallinn / Tartu / Online
Lisa kalendrisse
Jaga
P, 7. mai 2023
18:00 – 19:00
Ansambel U:

Tartu Heino Elleri Muusikakool
Asukohainfo + kaart

Piletid 15/10€

Tarmo Johannes (flööt)
Helena Tuuling (klarnet)
Vambola Krigul (löökpillid)
Taavi Kerikmäe (klaver)
Merje Roomere (viiul)
Levi-Danel Mägila (tšello)

21 g

Age Veeroos – “Vaatenurk” (2022)

Alisson Kruusmaa – “Elevation 2. Beyond the Sun” (2023, esiettekanne)

Tatjana Kozlova-Johannes – “Nurgad” (“Corners”) (2017)

Sander Saarmets – “Confluence” (2021)

Kava annotatsioonid

“Vaatenurk” (2022). Age Veeroos: “Teoses on võetud fookusesse üks teema, mida vaadeldakse indiviidi ja grupi seisukohalt. Individuaalselt (soolos) esitletakse oma nägemust sirgjooneliselt ja selgelt, vahel ka liigse innukusega. Grupis (ansamblis) on olulisemad paindlikkus ja tegutsemine ühise asja nimel. Kuna aga individualism on meis tugevalt juurdunud, siis ei lähe ühiste eesmärkide hoidmine nii ladusalt ning fookus hajub. “Vaatenurk” koosneb kuuest soolost ja ühest ansambli lõigust. Seda on võimalik kuulata ka interaktiivselt valides soolo, millega lugu algab ning vastates ühele küsimusele pärast esimest osa.”

Alisson Kruusma: ““Elevation 2. Beyond the Sun” (2023, esiettekanne) flöödile, klarnetile, löökpillidele, klaverile, viiulile ja tšellole on mõtteline jätk teosele “Elevation 1. Above the Mountains” (2023) vioolale ja klaverile. Järjestikku komponeeritud kammerteosed on inspireeritud prantsuse autori Charles Baudelaire’i (1821–1867) luuletuse “Élévation” esimesest salmist ning jaotuvad vastavalt kolmeks osaks.”

Sander Saarmets: ““Confluence“ (‘kokkuvool’, ‘kokkuvoolukoht’, 2022) kirjeldab kahe kujuteldava massiivi aeglast liikumist kokkuvoolamise suunas. Kuigi tegemist on vääramatu ja otsekui vägivaldse protsessiga, võimaldab olukorra teadvustatud jälgimine märgata ilu ka paratamatuses.”

Ansambel U: tähistab 2023. aastal oma 20. sünnipäeva. Kollektiivile on iseloomulik tundlik kõlapilt, avatus julgetele eksperimentaalsetele ideedele ning ka kõige nõudlikumate teoste esitamine dirigendita. U: tegeleb nii uue muusika klassikasse kuuluvate teoste kui ka eksperimentaalsete kompositsioonidega. EMP 2023 kontserdi pealkiri “21 grammi” viitab festivali teemale ning tahes-tahtmata tekib soov haarata tollipulga või vaekausside järele, et nimetatud suurust lähemalt uurida.

×