EMP TV
26.04–7.05.2023
Tallinn / Tartu / Online
Tallinna Uue Muusika Ansambel

Tallinna Uue Muusika Ansambel (TUMA) on asutatud 2012. aastal ning on rahvusvaheliselt aktiivseim Eesti nüüdismuusikaansambel. Nüüdseks kümneaastane kooslus on möödunud aastate jooksul teinud läbi tähelepanuväärse arengu ning on tänaseks kujunenud üheks Põhja- ja Baltimaade juhtivaks kaasaegse muusika ansambliks. 

Ansambel on fikseerimata koosseisuga, olles tähtis platvorm uue muusika kogemiseks ja heliloojate võimaluste avardamiseks. Oma tegevusaastate jooksul on TUMA toonud kuulajateni olulise osa nüüdismuusikast ning pakkunud kaasaegsetele loojatele võimalusi tuua oma loomingut esiettekandele nii kohalikul kui rahvusvahelisel areenil. TUMA on tõestanud ennast erinevate intonatsioonisüsteemide ja meediume ühendava muusika esitajana ning on spetsialiseerunud väga kõrget mängutehnilist taset nõudvatele kaasaegsetele heliteostele. Ansambli repertuaaris on üle saja nüüdisteose, millest suur osa on kirjutatud spetsiaalselt TUMAle. Seejuures on aasta-aastalt kasvanud ka TUMA tellitavate teoste arv. 

TUMA on üles astunud mainekatel rahvusvahelistel kaasaegse muusika festivalidel, nt “Mixtur” (Barcelona), “Varssavi sügis”, “CrossRoads” (Salzburg), Ostrava Muusika Päevad, “ORF musikprotokoll” (Graz, Austria), “MusicOlomouc” (Tšehhi), “Ars Musica” (Brüssel, Austria), “reMusik” (St Peterburg), “Inner Sound New Arts” (Bukarest, Rumeenia), Balti Muusika Päevad, ISCM Maailma Muusika Päevad jm. Samuti on tehtud koostööd Resonanta ühinguga Pariisis, Fylkingeniga Stockholmis, Korvat Auki ühinguga Helsingis ning FUGA arhitektuurimuuseumiga Budapestis.

2017. aastast alates korraldab Tallinna Uue Muusika Ansambel nii Tallinnas kui ühes olulisemas uue muusika keskuses Berliinis ainulaadset alternatiivsetele intonatsioonidele pühendatud festivali “SOUND PLASMA”. Ansambli kunstiline juht on helilooja ja dirigent Arash Yazdani.

https://enmtallinn.com/

×