Baltic Music Days
Estonian Music Days

Järelvaata→
Veebifestival 2021

Veebifestival

Hea Eesti ja Balti Muusika Päevade veebifestivali külastaja!

Tänavune virtuaalne festivaliformaat annab kuulajatele võimaluse disainida oma kodune kontserdisaal ise. Anname sulle mõned näpunäited paremaks virtuaalseks kontserdielamuseks.

Kuidas leida veebilehelt üles EMP TV videovaade? EMP TV videoakna leiad, liikudes esilehelt programmivaatesse, kus ajakava kõrval vasakul on iga kontserdi tutvustuse juures nupp “Vaata EMP TV”. See viib sind kontserdiülekande vaatesse. Kontserdil ettekandele tulevate teoste tutvustust näeb EMP TV videovaate-aknas allapoole kerides. Kõik kontserdid on järelkuulatavad! Festivali avalehel juhatab ka EMP TV nupp sind kohe otselingina järgmisena algava kontserdi ülekandeni.

Festivali kuulaja meelespea

Loo endale sobivad võimalused kontserdi kuulamiseks. Muusika kuulamiseks on erinevaid võimalusi, loo või leia endale oma keskkond, kus tunned end muusikat nautides ja kontserdielamusele keskendudes kõige paremini.

Ühilda võimalusel kõrvaklapid või kõlarisüsteem. EMP TV ülekannete heli- ja video eest kannavad head hoolt Klassikaraadio ja Kõlavärv OÜ. Parimaks helikogemuseks soovitame kasutada kvaliteetseid heli summutavaid kõrvaklappe või kodust kõlarisüsteemi.

Jõua kohale varem. Kui vaatad kontserte reaalajas, ava veebis kontserdivaate aken 5-10 minutit enne algust, et jõuaksid rahulikult veel viimased ettevalmistused ära teha: veendu, et oled sulgenud üleliigsed brauseriaknad ja vaigistanud teavitused, mis võiksid sinu kontserdielamust segada. Nii jääb sul samuti aega tutvuda kontserti tutvustava kavaga, et viia end juba paremini kontserdilainele.

Kui pilt hangub, kontrolli esmalt oma internetiühendust. Kui sinu wifi-ühendus on pigem aeglane, kasuta võimalusel internetikaablit või telefoni 4G-d. Kui sinu ühendus on pigem aeglane ja pilt jookseb korraks kokku, proovi lehte uuendada. Kontrolli teises brauserisakis või kõrvalaknas, kas teistel lehekülgedel internetiühendus töötab. Me ei ole festivali ajal küll 100% tehniliste viperuste eest kaitstud, kuid teeme kõik endast oleneva, et veebikontsertide tehniline kvaliteet oleks stabiilne.

Tutvu kontserdi kavaga juba enne kontserdi algust. Kontserdid kestavad umbes tund kuni poolteist tundi. Klassikaraadios üle kantavaid kontserte juhatavad sisse Klassikaraadio toimetajad, lühiinfo kuvatakse ekraanil enne iga teose algust. Kontserdi tutvustusest leiab lingi biograafiatele, kust saad lugeda heliloojate ja esinejate kohta.

Lisaks on ERRi kultuuriportaal avalikustatud 10 klippi, kus heliloojad tutvustavad ennast ja oma teoseid (Age Veeroos, Aleksandr Žedeljov, Alisson Kruusmaa, Anna-Margret Noorhani, Kristjan Kõrver, Lauri Jõeleht, Maria Kõrvits, Mariliis Valkonen, Rasmus Puur, Riho Esko Maimets).

Tagasisidesta ülekannet ning anna meile teada oma kontserdikogemusest ja ettepanekutest. Festivali jaoks on veebifestival esmakordne kogemus. Seoses viiruskriisiga arenes EMP TV festivali ülekandekanaliks kiirkorras, mistõttu on tagasiside oluline nii festivali järgmisi kontserte kui ka edaspidiseid festivaliaastaid silmas pidades. Veebifestival annab hea võimaluse anda oma mõtted edasi ka heliloojatele ja esinejatele. Oled väga oodatud vastama iga kontserdi järel tagasiside-küsitlusele, kus saad anda tehnilist tagasisidet ning korraldajate abiga jagada oma kontserdil tekkinud mõtteid ka muusikutega. Ankeet on anonüümne. Kui oled õpilane/tudeng ja kirjutad kontserdist koolitööna ülevaadet, oled väga oodatud seda jagama info@eestimuusikapaevad.ee (teksti kasutamine/edasijagamine räägitakse korraldustoimkonna poolt iga autoriga eraldi läbi).

Muu info

Kui festivali ajal tekib küsimusi, anna nendest teada kas Eesti Muusika Päevad / Estonian Music Days Facebook’i lehel või festivali üldmeiliaadressil info@eestimuusikapaevad.ee.

Kutsu teised ka. Kui said festivalilt väärt kogemuse ja inspireerivaid mõtteid, siis ära unusta ka teisi, kellele võiks meie festival huvi pakkuda, kutsuda sellest osa saama. Oleme tänulikud, kui otsustad festivali toetada pileti asemel vabatahtliku annetusega.

Liitusid uudiskirjaga

Festivali toetavad Eesti Kultuuriministeerium / Eesti Kultuurkapital / Eesti Rahvuskultuuri Fond / LHV / Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet / Tartu linn

Jälgi meid ka Facebook / Instagram

×
Aaro Pertmann Age Juurikas Age Veeroos Aleksandr Žedeljov Alisson Kruusmaa Alvils Altmanis André de Sousa Vieira Andres Kaljuste Andris Dzenītis Anna Ķirse Anna-Margret Noorhani Ansambel U: Antoine Beuger Arash Yazdani Ardo Ran Varres Art Leete Arturas Bumšteinas Arvydas Malcys Beat Furrer Bronius Kutavičius Diana Čemerytė Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel (EMA) Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) Eesti Rahvusmeeskoor (RAM) Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) Eladio Barreto Aguilar Elis Hallik Elo Masing EMTA Sinfonietta Eugene Birman Evelin Seppar Evija Skuķe Fie Schouten Georgs Pelēcis Gintaras Sodeika Gundega Šmite Helena Tulve Heli Ernits Ingely Laiv-Järvi Iris Oja Janika Oras Jievaras Jasinskis Jonathan Harvey Justina Repečkaitė Kadri-Ann Sumera Kaspar Mänd Klaverikvartett Quadra Kristiina Tambets Kristjan Kõrver Krists Auznieks Lauri Jõeleht Lepo Sumera Liina Sumera Liisa Hõbepappel Linda Leimane Madis Arukask Madli Marje Gildemann Mads Schang Olsen Maija Einfelde Malle Maltis Maria Faust Maria Kõrvits Mariliis Valkonen Märt-Matis Lill Mihhail Gerts  Mirjam Tally Mykolas Natalevičius Oliver Dubon Onutė Narbutaitė Paul Daniel Platon Buravicky Rasmus Puur Régis Campo Riho Esko Maimets Riivo Kallasmaa Rita Mačiliūnaitė Santa Bušs Santa Ratniece Sinfonietta Riga keelpillikvartett Synaesthesis Taavi Kerikmäe Taivo Lints Tallinna Kammerorkester Tallinna Uue Muusika Ansambel Talvi Hunt Tatjana Kozlova-Johannes Timo Steiner Tõnis Kaumann Twenty Fingers Duo Ülo Krigul Vytautas V. Jurgutis Yang Ren YXUS Ensemble Žibuoklė Martinaitytė