Baltic Music Days
Estonian Music Days

Järelvaata→
Veebifestival 2021
Kadri-Ann Sumera

Kadri-Ann Sumera on mitmekülgne pianist, kes on ühtviisi tegev nii solisti, kammermuusiku kui ka lauljate kontsertmeistrina ning kelle repertuaar hõlmab teoseid barokist tänapäeva uusima muusikani; ta on esmaesitanud mitmeid talle loodud teoseid, samuti esitanud Eestis esimesena mitmeid 20. sajandi tähtteoseid.

Ta on õppinud Tallinna muusikakeskkoolis (õp Merike Bürger, Ülle Sisa, Maigi Pakri), Eesti muusikaakadeemias (prof Peep Lassmann) ning Kölni muusikakõrgkoolis (prof Arbo Valdma), kust sai 2004. aastal magistridiplomi (Konzertexamen). Oli aastal 2004/05 Ensemble Modern stipendiaat Frankfurdis. Sumera on esinenud mitmetel festivalidel nii kodu- kui välismaal ning saavutanud tunnustust vabariiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel. Ta on teinud lindistusi ERR-ile ning Antes Editionile, andnud välja Lepo Sumera klaverimuusika plaadi, mis pälvis aastal 2015 Eesti Muusikaauhinna heliloomingu plaatide kategoorias. Praegu on töös Mart Saare kogu soololaulupärandi salvestamine. Kadri-Ann on esinenud solistina ERSO (dir A. Volmer), Pärnu Linnaorkestri (R. Joost), Dresden Sinfonietta (M. Kersten) jt ees. On alates 2004 Eesti Interpreetide Liidu liige, olnud ka EIL-i juhatuses. Aastaid on Kadri-Ann teinud saatejuhina kaastööd Klassikaraadiole ning olnud pedagoog ja kontsertmeister Tartus Elleri koolis. Hooajal 2015/16 töötas ta õppejõuna Darmstadti muusikaülikoolis ja muusikakoolis, alates sügisest 2016 Otsa koolis. On ka MTÜ Kammermuusikud üks eestvedajaid. Muu hulgas tegeleb ta aktiivselt süstasõiduga ning matkad on teda viinud Euroopastki kaugemale – Aafrikasse Malawisse, Gröönimaale ja Fidži saarestikku. 2020. aasta detsembris ilmus tal raamat “Seitsme aja raja taga”.

www.kadriannsumera.eu

×
Aaro Pertmann Age Juurikas Age Veeroos Aleksandr Žedeljov Alisson Kruusmaa Alvils Altmanis André de Sousa Vieira Andres Kaljuste Andris Dzenītis Anna Ķirse Anna-Margret Noorhani Ansambel U: Antoine Beuger Arash Yazdani Ardo Ran Varres Art Leete Arturas Bumšteinas Arvydas Malcys Beat Furrer Bronius Kutavičius Diana Čemerytė Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel (EMA) Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) Eesti Rahvusmeeskoor (RAM) Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) Eladio Barreto Aguilar Elis Hallik Elo Masing EMTA Sinfonietta Eugene Birman Evelin Seppar Evija Skuķe Fie Schouten Georgs Pelēcis Gintaras Sodeika Gundega Šmite Helena Tulve Heli Ernits Ingely Laiv-Järvi Iris Oja Janika Oras Jievaras Jasinskis Jonathan Harvey Justina Repečkaitė Kadri-Ann Sumera Kaspar Mänd Klaverikvartett Quadra Kristiina Tambets Kristjan Kõrver Krists Auznieks Lauri Jõeleht Lepo Sumera Liina Sumera Liisa Hõbepappel Linda Leimane Madis Arukask Madli Marje Gildemann Mads Schang Olsen Maija Einfelde Malle Maltis Maria Faust Maria Kõrvits Mariliis Valkonen Märt-Matis Lill Mihhail Gerts  Mirjam Tally Mykolas Natalevičius Oliver Dubon Onutė Narbutaitė Paul Daniel Platon Buravicky Rasmus Puur Régis Campo Riho Esko Maimets Riivo Kallasmaa Rita Mačiliūnaitė Santa Bušs Santa Ratniece Sinfonietta Riga keelpillikvartett Synaesthesis Taavi Kerikmäe Taivo Lints Tallinna Kammerorkester Tallinna Uue Muusika Ansambel Talvi Hunt Tatjana Kozlova-Johannes Timo Steiner Tõnis Kaumann Twenty Fingers Duo Ülo Krigul Vytautas V. Jurgutis Yang Ren YXUS Ensemble Žibuoklė Martinaitytė